Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρότατο ατόπημα τα σκίτσα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ στο gov.gr

2020-04-22

«Η χρήση επίσημης κυβερνητικής ιστοσελίδας για προπαγάνδα ενάντια στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι ενέργεια που προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού κράτους», τονίζουν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο υπουργό, 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσαν 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριου Κάτση, ζητώντας εξηγήσεις και ευθύνες για την «απαράδεκτη ενέργεια αυθαίρετης δημοσίευσης σκίτσων που επιτίθενται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα gov.gr, η οποία μετατράπηκε σε μέσο κομματικής προπαγάνδας της ΝΔ».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι «η κυβέρνηση οδεύει μέρα με τη μέρα σε εξωθεσμικά και επικίνδυνα μονοπάτια "ορμπανοποίησης". Η χρήση επίσημης κυβερνητικής ιστοσελίδας για προπαγάνδα ενάντια στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά ως φαίνεται και ενάντια στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ενέργεια που προσβάλλει τη δημοκρατική λειτουργία του ελληνικού Κράτους, στρέφεται ενάντια στο Σύνταγμα και στις αρχές της ΕΕ, δυσφημίζει διεθνώς την Ελληνική Δημοκρατία και αποτελεί διολίσθηση σε πρακτικές άλλων εποχών και καθεστώτων».

Με την ερώτηση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανάληψη πολιτικής ευθύνης και την απόδοση άλλων ευθυνών και λήψη μέτρων για τα παραπάνω σοβαρότατα ατοπήματα. Ζητούν, επίσης, «εγγράφως τεκμηριωμένες απαντήσεις για το ποιος και με τίνος εντολή δημοσίευσε τα απαράδεκτα σκίτσα, σε μια ιστοσελίδα που εκ του Νόμου έχει τελείως διαφορετικό σκοπό λειτουργίας].

Τέλος, οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι «οι δημοκρατικοί πολίτες και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν άμεσα στο αίσχος της θρασύτατης κομματικοποίησης κυβερνητικών ιστοσελίδων, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κατεβάσει τις συγκεκριμένες αναρτήσεις. Τώρα ήρθε η ώρα του θεσμικού κοινοβουλευτικού ελέγχου και της απόδοσης ευθυνών. Ζητούνται άμεσες απαντήσεις και ενέργειες αποκατάστασης της όποιας αξιοπιστίας του ψηφιακού Κράτους, την οποία καταρρακώνει με τις ενέργειές της η αλαζονική κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πηγή avgi.gr