Ύμνοι στην κυβέρνηση από τους σχολάρχες γιατί με τον νόμο – ρουσφέτι της Κεραμέως, πλέον θα κάνουν ό,τι θέλουν!

2020-07-30

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) εξέδωσε σήμερα πανηγυρική ανακοίνωση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση, με τον απολύτως ενδεικτικό τίτλο «Ημέρα Ελευθερίας» και καταλήγοντας στην ευχή «η ημέρα αυτή να είναι ο προπομπός για περισσότερη ελευθερία και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Οι σχολάρχες χαρακτηρίζουν "ιστορική" την χθεσινή ημέρα για την ιδιωτική εκπαίδευση, εγκωμιάζουν τόσο την υπουργό Παιδείας όσο και τον Πρωθυπουργό για τις επιλογές της κυβέρνησης και υπόσχονται να ακολουθήσουν καλές πρακτικές με τις οποίες θα "εμποτίσουν" το εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι σχολάρχες βέβαια πανηγυρίζουν διότι ο νέος νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση, καταργεί την κρατική εποπτεία και παραχωρεί πλήρη αυτονομία στους σχολάρχες των ιδιωτικών σχολείων και ισοπεδώνει τον ρόλο των εκπαιδευτικών, γεγονός που θα αποβεί σε βάρος των ίδιων των μαθητών αλλά γενικότερα του εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας.

Επί της ουσίας ο νέος νόμος μετατρέπει τα ιδιωτικά σχολεία σε απλές επιχειρήσεις, όπου όλα θα τα κινεί το κέρδος και η οικονομική συναλλαγή μέσω μίας βιομηχανίας αριστούχων, όπου απολυτήρια και βαθμοί θα πωλούνται και θα εξαγοράζονται.

Η ΝΔ λοιπόν φροντίζει με συνέπεια τις σχέσεις διαπλοκής που διατηρεί με μερίδα των σχολαρχών των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων της χώρας, οι οποίοι προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ενίσχυσαν οικονομικά το κόμμα της ΝΔ...

Η ανακοίνωση:

Η 28/7/2020 είναι μια ιστορική μέρα για την ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με μεγάλη πλειοψηφία, ο πρώτος νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση τα τελευταία 43 χρόνια και ο πρώτος γνήσια φιλελεύθερος εκπαιδευτικός νόμος της ιστορίας. Είναι ένας νόμος που προάγει την αυτονομία, την λογοδοσία, τη διαφάνεια στο εκπαιδευτικό σύστημα. Πρόκειται για μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που δείχνει το θάρρος και την αποφασιστικότητα της Υπουργού Νίκης Κεραμέως και της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρουστεί με νοοτροπίες που καθηλώνουν την ελληνική κοινωνία στο παρελθόν.

Η Πολιτεία, για πρώτη φορά αντιμετωπίζει με εμπιστοσύνη τα ιδιωτικά σχολεία. Και τα ιδιωτικά σχολεία θα τιμήσουν αυτή την εμπιστοσύνη με άοκνη προσπάθεια για εκπαιδευτική καινοτομία, για πρωτοπορία, για εμποτισμό του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος με καλές πρακτικές.

Στην προσπάθεια αυτή θα έχουν δίπλα τους ανθρώπους τους, τους εκπαιδευτικούς τους οι οποίοι πλέον θα έχουν δυνατότητες για περισσότερες πρωτοβουλίες και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό και -πλέον- δίκαιο.

Ευχόμαστε η ημέρα αυτή να είναι ο προπομπός για περισσότερη ελευθερία και στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Αναδημοσίευση απο τον Πολυγραφο.