Υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ της Αριδαίας από Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο»

2021-08-07

Θεοδώρα Τζάκρη: «Με Ερώτησή της ζητά από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να αναθεωρήσει την Απόφασή του για την υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ της Αριδαίας από Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο»

Σε συνέχεια της Απόφασης 266177/13.7.2021 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία δρομολογείται η υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Αριδαίας από Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο καταργώντας την αυτονομία του και κάνοντας, ίσως, το πρώτο βήμα για την κατάργησή του, η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη υπέβαλε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Με την Ερώτησή της, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της υπηρεσίας αυτής για τον ακριτικό Δήμο Αλμωπίας και τους κατοίκους του καθώς και ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας της δημόσιας αυτής υπηρεσίας, διατήρησε τη δυναμικότητα και λειτουργικότητα της, παρά τις διοικητικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε λόγω των επιβληθέντων Μνημονίων, ρωτά τον κ. Υπουργό για τις προθέσεις του:

(1) να αναθεωρήσει την Απόφασή του για την υποβάθμιση των Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ της Αριδαίας από Υποκατάστημα σε Αποκεντρωμένο Γραφείο και

(2) να προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση αυτής της σημαντικής δημόσιας υπηρεσίας για τον ακριτικό Δήμο Αλμωπίας.