Υπουργείο Παιδείας: Οι μάσκες στα σχολεία θα είναι υποχρεωτικές, αλλά η αγορά τους θα είναι… προσωπική υπόθεση![VIDEO]

2020-08-19

Ήταν ομόφωνη απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Εξήγησε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές. Διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Αυτό που παρέλειψε να μας πει η κ. Κεραμέως, αλλά το οποίο έσπευσε να απαντήσει η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, είναι το αν οι μάσκες θα παρέχονται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η κ. Γκίκα, λοιπόν, κομπιάζοντας φανερά, είπε ότι η μάσκα είναι ένα "προσωπικό εργαλείο", παρά την υποχρεωτικότητά της στα σχολεία!

Με αυτό τον τρόπο η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, απέκλεισε εμμέσως την περίπτωση να δοθούν δωρεάν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως ζητούν οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα. Γιατί μπορεί το Υπουργείο να καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, αλλά η εύρεση των χρημάτων για την αγορά αυτών των μασκών, είναι προσωπικό ζήτημα! Έχεις, δεν έχεις χρήματα δηλαδή για να προμηθεύσεις τα παιδιά σου με μάσκες, δεδομένου μάλιστα ότι το παιδί θα τη φορά 5 ημέρες την εβδομάδα και άρα θα χρειάζεται να έχει αρκετές εφεδρικές, να βρεις μόνος σου τη λύση! Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικά αλληλέγγυο και ανθρώπινο πρόσωπό της!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟ https://www.opoligrafos.gr/