Υγεία

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η τακτική της κάλυψης των κενών στα νοσοκομεία με την διαδικασία των μπαλωμάτων καταρχήν δεν επιλύει κανένα πρόβλημα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φαντάζει ως ο τρόπος ώστε να φανεί ο ιδιωτικός τομέας ως σωτήρας του ΕΣΥ. Αυτό άλλωστε αναφέρουν και οι εργαζόμενοι του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που...

Το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη κατατέθηκε στις 23/11 και μετά από fast track διαβούλευση έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση την Πέμπτη 1/12, με όλη την αντιπολίτευση και τους φορείς των νοσοκομείων απέναντι!

Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ασθενή και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο.
Το συμβάν είναι πρωτοφανές και πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία έχει εγκαταλείψει τις δημόσιες...

«Η συνεχιζόμενη αποδιοργάνωση του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών και ο κίνδυνος να μπει «λουκέτο» στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου θα θέσει σε κίνδυνο τους πάνω από 500 ογκολογικούς ασθενείς του Νομού Πέλλας»

Μία μελέτη- βόμβα σχετικά με τη θνησιμότητα ασθενών με Covid-19 εκτός ΜΕΘ φαίνεται πως είχε στα χέρια της η κυβέρνηση ήδη από τον περασμένο Μάιο η οποία είχε διεξαχθεί από τον ίδιο τον Σωτήρη Τσιόδρα και αποδεικνύει πως η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα.

Στη χώρα που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι 100 νεκροί την ημέρα είναι κανονικότητα και ο μεγαλύτερος αριθμός ΜΕΘ, όπου θα διασώζονται οι άνθρωποι, είναι πολυτέλεια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χώρο της Υγείας, κατά την πανδημία, έχει εφαρμόσει το πιο νεοφιλελεύθερο, κοινωνικά ανάλγητο και ταξικό μοντέλο που μπορούσε κανείς να συλλάβει. Τα πάντα...