Υγεία

Η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας ανακηρύχθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως μία μέρα κινητοποίησης των αναπήρων, των φορέων τους και των κινημάτων όσο και ολόκληρης της κοινωνίας για ζητήματα αποκλεισμού και διακρίσεων. Η Μέρα αυτή περιλαμβάνει επιπλέον και την ανάδειξη και διεκδίκηση των αιτημάτων τους αλλά και τη συμπερίληψη...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί αύριο, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας, στις 10:00.

Αν ο κ. Πέτσας είχε ίχνος ντροπής δεν θα ήταν στη θέση του εδώ και καιρό. Ακόμα και χωρίς ντροπή όμως, σήμερα έκανε μια σημαντική δημόσια παραδοχή ότι έστησαν παράλληλο «υποσύστημα» καταγραφής κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, για το οποίο μάλιστα χρέωσαν το Δημόσιο με 800.000 ευρώ.

Με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη διατίμηση στα διαγνωστικά τεστ που αφορούν τον SARS-CoV-2, o βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Ξανθός, έκανε την παρακάτω δήλωση:

2020-12-01

Σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ τα 2199 επιπλέον κρούσματα αναλυτικά αφορούν :

Σταθερά σε 3ψήφιο αριθμό τα καθημερινά θύματα του κορωνοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο ακόμη 111 ασθενείς υπέκυψαν. 596 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 2.199 τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου - 413 τα κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, 538 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020, ο τύπος που προσπαθεί να κάνει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την άφιξή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο δήλωσε ότι «το ΕΣΥ πιέστηκε, πιέζεται αλλά αντέχει».